Subscriu-te al nostre butlletí i rep totes les novetats

Justícia social

14N Vaga General: Ens ho volen prendre tot i no ho permetrem!

Com pots participar?

  • NO vagis a classe
  • NO vagis a la feina
  • NO compris res. Les botigues, els supermercats i centres comercials estaran tancats. I els que no ho estiguin, ho haurien d’estar.
  • NO consumeixis res. Els bars i restaurants estaran tancats. I els que no ho estiguin, ho haurien d’estar.
  • NO facis ús del transport públic.
  • Si tens cita mèdica, canvia la data! El personal sanitari també té dret a fer vaga i el servei es veurà afectat. Ajuda’ls a exercir el seu dret.
  • NO facis servir els caixers automàtics, tampoc no podràs comprar res…
  • Explica a tothom per què faràs vaga. A la família, a amics i amigues, a la TV, a la ràdio, per twitter, facebook…
  • Solidaritza’t! Si tens un negoci, tanca’l. A tu també t’afecta!No et quedis a casa: participa dels piquets informatius i VINE A LA MANI!


Destrucció de l’educació i la salut públiques, reducció i eliminació de prestacions, augment de taxes universitàries i de la FP, augment del preu del transport públic, reducció dels treballadors i treballadores públics, reformes laborals regressives, baixades de salari generalitzades, augment de l’IVA, enduriment de les condicions per accedir a la jubilació… i un llarguíssim etcètera de mesures derivades d’una austeritat mal entesa i estesa per tot Europa que està ofegant països sencers pel benefici d’uns pocs.

A Catalunya, entre les persones menors de 25 anys, l’atur supera el 50% (més del doble que la general). De cada dos joves, un no té feina, i quina ha estat la resposta per part de la Generalitat? Eliminar el 58% de les polítiques actives d’ocupació.

Els últims temps hem vist com reforma rere reforma empitjoraven les condicions laborals i socials, i l’atur juvenil i la pobresa no han parat de créixer. Les seves mesures d’austeritat dogmàtica han fracassat. Són una estafa que ens està portant, a la immensa majoria, al desastre.

Per aquest motiu, la Confederació Europea de Sindicats (CES) convoca una jornada d’acció i de solidaritat per un pacte social a Europa el proper 14 de novembre que, en el cas de Catalunya, es traduirà en una NOVA VAGA GENERAL. Una vaga, la segona en un any, que tindrà per primera vegada a la història dimensió europea. El sud d’Europa s’uneix i convoca vaga general; la resta de països de la Unió Europea convocaran mobilitzacions paral·leles en solidaritat.

Hem d’aconseguir paralitzar el país una vegada més. Hem de demostrar que no estem disposats ni disposades a deixar-nos prendre el nostre futur. Les polítiques que ja han aplicat han fracassat i les reformes que pretenen aprovar van en la mateixa direcció. Hem de barrar-los el pas. EL 14 DE NOVEMBRE, VAGA GENERAL!

Aina Vidal Sáez @ainavs
Coordinadora nacional d’Acció Jove-Joves de CCOO @joves_ccoo

Articles relacionats
Drets socialsJustícia socialTreball

Treballar per sobreviure o dignificar la vida?

FeminismesJustícia social

Decolonialidad feminista para descolonizar el saber, el poder y el ser

Justícia social

Colonialitat als CIE: Resistència i esperança

EconomiaJustícia socialTema Central

Responsabilidad Social Compartida?

Encara no estàs subscrita?

Deixa'ns el teu correu i et mantindrem al dia del nostre contingut