Subscriu-te al nostre butlletí i rep totes les novetats

Política

“Breus” apunts sobre corrupció


breuscorrupcioCAS PALLEROLS:
Finançament il·legal d’UDC mitjançant aportacions directes en material i sous de 4 militants que van pagar les acadèmies de Fidel Pallerols (200.000€). Acord entre acusació i defensa que ha impedit la celebració del judici i ha atorgat la llibertat a tots els condemnats (eviten l’ingrés a presó)

CAS BÁRCENAS:
Ex-tresorer del PP imputat al cas Gürtel per blanqueig, suborn i frau fiscal, ha reconegut tenir 22 milions d’euros a Suïssa dels quals ha blanquejat mitjançant l’amnisitia fiscal aprovada pel PP al 2012 11 milions. Ha reconegut que quan ell era tresorer la direcció del PP cobrava sobresous amb sobres de diner negre.

CAS CRESPO (i espoli de la sanitat catalana): Xavier Crespo va cobrar un sou opac de la sanitat pública mentre era alcalde de Lloret de Mar (pagaments indeguts per valor de 209.000€) i continuà anant a les llistes de CIU a les eleccions al Parlament del 25 de novembre de 2012.  Juntament amb altres membres de CIU i PSC ha estat vinculat a greus irregularitats relacionades amb els hospitals de Blanes i Calella. A principis de 2013 s’ha relacionat Crespo amb la màfia russa quan era alcalde de Lloret (CAS CLOTILDE)

CAS PALAU: Presumpte finançament irregular de CDC (CiU) a través del Palau de la Música. 35M d’€ robats (presumptament) per Fèlix Millet i Jordi Montull (imputats). Fiança de 3,2M d’€ a CDC (seu embargada per fer front a la fiança) com a responsable civil (partícip a títol lucratiu)

CAS PRETÒRIA: Suposats delictes de suborn, corrupció urbanística i blanqueig de diners. Desaparició d’uns 44M d’€. Imputades 20 persones de CIU, PP i PSC

CAS ITV: Trama formada per empresaris i càrrecs públics per adjudicar-se estacions d’inspecció de vehicles de forma irregular. Oriol Pujol (CDC) feia de contacte polític entre els imputats (presumptament)

CAS MERCURI: Trama de corrupció urbanística i tràfic d’influències, 26 imputats de PSC (entre els quals l’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, i Daniel Fernández) i PP

CAS PALMA ARENA: Malversació de 41 milions d’euros, suborn, prevaricació, blanqueig, frau a l’Administració, delicte fiscal i negociacions prohibides a la construcció del velòdrom. Finançament il · legal del PP. Imputats Jaume Matas (expresident balear i exministre) i vuit exdirectors generals.

CAS ESTIVILL: Juan Piqué Vidal, el 2004 detingut acusat d’haver organitzat una xarxa societària per al blanqueig de diners procedent del narcotràfic mexicà (uns 80M d’€)

CAS ADIGSA: 8 alts càrrecs de CiU imputats (entre els quals Ferran Falcó, ara diputat)

CAS HISENDA: Condemnat Joan Antoni Sánchez Carraté, assessor fiscal personal de Jordi Pujol. 75M d’€ defraudats

CAS GÜRTEL, FABRA, NOOS, …

 

Més informació al “corruptòdrom” del #nolosvotes

Articles relacionats
PolíticaTransició ecològica

Una transició ecològica i justa: una visió per Girona

PolíticaUrbanisme i Mobilitat

Folleu al metro, o amb Twitter ja feu?

DemocràciaPolítica

Entrevista a Joan Saura: 20 anys després del Tripartit

PolíticaTransició ecològica

Entrevista a Salvador Milà: 20 anys del Tripartit i de la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge

Encara no estàs subscrita?

Deixa'ns el teu correu i et mantindrem al dia del nostre contingut