Subscriu-te al nostre butlletí i rep totes les novetats

Justícia socialMoviments Socials i CooperacióResistències

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme @UnitatVsRacisme

Captura de pantalla 2013-11-28 18.15.38Unitat Contra el Feixisme i el Racisme és un moviment social assembleari, plural i ampli que treballa en xarxa amb una gran llista d’entitats i col·lectius adherits, que van des de la PAH fins als grans sindicats, a diversos esplais, ONG o diversos partits polítics units entorn d’un mínim denominador: aturar l’avenç de les formacions d’extrema dreta i el seu discurs racista.

Volem un antifeixisme on tothom pugui participar, independentment de si estem d’acord o en desacord en molts altres temes. Creiem que tan sols podrem barrar el pas a l’odi bastint un front ampli que treballi colze a colze de global a local: hem participat en congressos antifeixistes a Grècia, però sobretot treballem als barris i pobles. Ja tenim gairebé una vintena de grups locals arreu de Catalunya repartint material pedagògic sobre la veritable naturalesa del feixisme, pintant murals, esborrant pintades nazis, fent cinefòrums, concerts, partits de futbol, xerrades, concentracions o tallers a escoles sobre rumors racistes. També s’està establint UCFR a Andalusia.

Les nostres darreres lluites a escala general s’han centrat en:

– Marxes massives a Vic i al Vendrell, els municipis amb més regidors de PxC.

– Concentracions de rebuig davant dels assassinats a joves activistes antifeixistes per part de nazis a Grècia o França, així com les agressions a un jove pakistanès al Raval de Barcelona.

– Demanar el tancament del Casal Tramuntana al Clot (Barcelona), on hem fet una àmplia campanya de conscienciació entre el veïnat.

–  El passat 12 d’octubre vam participar, junt amb l’Assemblea Bolivariana i altres grups, en l’organització d’un concert per denunciar la presència de feixistes a Barcelona.

– A les xarxes socials, a part de fer difusió de les nostres activitats, fem una feina de formigueta explicant com, darrere de la falsa màscara de respectables demòcrates, els feixistes llueixen en privat símbols, salutacions o reflexions carregades de l’odi més extrem contra els més febles.

Per a més informació i adhesions:
Mail- info@unitatcontraelfeixisme.org
Web- www.unitatcontraelfeixisme.org
Facebook-  www.facebook.com/unitatcfr
Twitter- @UnitatvsRacisme

Articles relacionats
Drets socialsJustícia socialTreball

Treballar per sobreviure o dignificar la vida?

FeminismesJustícia social

Decolonialidad feminista para descolonizar el saber, el poder y el ser

Justícia social

Colonialitat als CIE: Resistència i esperança

EconomiaJustícia socialTema Central

Responsabilidad Social Compartida?

4 Comments

Comments are closed.
Encara no estàs subscrita?

Deixa'ns el teu correu i et mantindrem al dia del nostre contingut