Subscriu-te al nostre butlletí i rep totes les novetats

Municipals 2015Política

Entrevista: Victor Catalan

Víctor Catalan (@victor_catalan), 24 anys. Vaig entrar de regidor per ICV-EUiA amb 20 anys. Estic fent el Projecte Final d’Arquitectura Superior. Compagino la tasca de regidor amb algunes feines d’arquitecte, treballant a l’estiu de cambrer a peu de platja, i a l’hivern de monitor de natació. Al Grup Municipal m’encarrego de les àrees d’Hisenda i Patrimoni, Urbanisme, Habitatge, Mobilitat i Joventut.

 

1. Com valores el mandat 2011-2015?

Són quatre anys de regressió de drets socials, de pèrdua de serveis públics i d’un augment de les desigualtats. A Blanes, hem vist retallats serveis públics com el transport urbà, les llars d’infants municipals convertides en un servei de luxe i la gestió de l’aparcament privatitzada.

2. Per què et vas presentar fa 4 anys a la llista d’ICV-EUiA de Blanes?

Als 18 anys vaig fer un treball de recerca que va ser premiat per qüestionar el model de mobilitat de Blanes i Lloret, i proposava millorar-lo. D’aquesta voluntat de qüestionar el model de ciutat actual, fer propostes de canvi, vaig decidir lluitar des d’ICV-EUiA per fer possible aquests canvis.

3. Quines creus que han estat les teves principals aportacions?

El juny de 2013 vaig presentar una moció que proposava oferir esmorzars gratuïts a les escoles i fer un informe sobre l’efecte de la crisi en l’alimentació dels escolars. A partir d’aquest informe es va evidenciar la manca de recursos i beques. Avui les beques menjador s’han doblat en nombre de famílies, i també en quantitat, arran d’aquella moció. També petites victòries en la lluita contra els desnonaments, des d’ocupar habitatges per a famílies fins a sancions als bancs pels pisos buits, sent pioners a tot l’Estat, junt a ICV-EUiA de Badalona, en denunciar el deute il·legítim i el negoci dels bancs amb les hisendes municipals.

4. Et tornes a presentar a les eleccions d’enguany; com encares la propera campanya electoral?

Amb l’aval de la feina feta, de les lluites tingudes, i amb la constatació que hem de passar de resistir a guanyar. Necessitem, perquè ens hi va el present i el futur, ajuntaments que lluitin contra les desigualtats i que fomentin ocupació per combatre l’atur i l’exili dels i les joves.

5. Com es presenta el proper mandat? Hi ha opció de canvi a l’Ajuntament?

El 2011 vam passar de 2 a 4 regidors. Aquests 4 anys hem estat l’únic grup municipal que ha votat contra les retallades, contra els pressupostos austeritaris i les privatitzacions, i alhora els qui més propostes hem dut al ple. Ens sentim recolzats quan sortim al carrer a fer accions o manifestacions, però cal traduir aquesta força popular en un govern alternatiu a CiU i PSC, que fins ara han demostrat ser només alternança.

6. Quines seran les teves prioritats si surts escollit regidor?

Pa, sostre i treball. Iniciar un Pla Municipal de Rescat Social que garanteixi que cap nen o nena no passa gana i que es garanteixen tots els subministraments a les famílies. Posar els més de 14 pisos buits de propietat pública en lloguers socials i crear ajudes pel dret a l’habitatge. Crear feina a través dels plans d’ocupació, tant des de l’Administració com des de la cooperació amb les empreses existents, habilitant vivers d’empreses i ajudant a la contractació d’aturades i col·lectius amb més risc, com joves, persones majors de 55 anys i amb minusvalidesa.

Articles relacionats
PolíticaUrbanisme i Mobilitat

Folleu al metro, o amb Twitter ja feu?

DemocràciaPolítica

Entrevista a Joan Saura: 20 anys després del Tripartit

PolíticaTransició ecològica

Entrevista a Salvador Milà: 20 anys del Tripartit i de la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge

DemocràciaPolítica

Amnistia: en aquella fina línia entre la il·lusió i la preocupació

16 Comments

Comments are closed.
Encara no estàs subscrita?

Deixa'ns el teu correu i et mantindrem al dia del nostre contingut