Subscriu-te al nostre butlletí i rep totes les novetats

DestacatsEditorialPolítica

El teu poble i la teva ciutat, la nostra lluita

El proper diumenge 24 de maig celebrarem les primeres eleccions del 2015, les municipals, i serà la primera oportunitat que tindrem de començar a fer fora la dreta de les institucions. Perquè hi ha alternativa de la mà de la majoria social.

El Govern del PP, amb la LRSAL, ha intentat buidar de contingut la feina que es pot fer des dels ajuntaments i manllevar amb un objectiu recentralitzador la capacitat dels governs locals per fer polítiques pròpies en pro de la justícia social, l’ecologia, la igualtat d’oportunitats, les llibertats democràtiques. La realitat és, però, que els ajuntaments en mans de l’esquerra alternativa han dut a terme polítiques que han anat en contra de l’austeritat i les retallades i que, malgrat les dificultats, han pal·liat l’increment de les desigualtats que han provocat les polítiques de CiU i PP tant a la Generalitat com a l’Estat.

Així, per exemple, a Terrassa, el servei d’intermediació d’execució hipotecària ha fet front a la injusta situació en matèria d’habitatge atenent 788 famílies, i incrementat en més d’un 1.000% les ajudes per pagar els subministraments energètics fent front al fenomen de la pobresa energètica. A Montornès del Vallès, s’ha remunicipalitzat el servei de subministrament d’aigua, i a Altafulla es fa un seguiment personalitzat de nens i nenes que poden tenir problemes alimentaris a casa en coordinació amb escoles i instituts.

Així doncs, molts ajuntaments han estat un primer espai de resistència a les polítiques austericides i l’increment de la desigualtat i la pobresa. Ara, hem d’aconseguir molts més ajuntaments al servei de la majoria i no al servei de les elits, ajuntaments que inverteixin en el benestar de tots i totes i no, com fa Trias a Barcelona, 4 milions d’euros a la Fórmula 1.

La lluita per uns pobles i unes ciutats a l’abast de la gent corrent, doncs, no està desvinculada de la lluita per una Catalunya amb salut i educació públiques, lliure de corrupció i que lluita per la igualtat entre els homes i les dones que hi vivim i (cada vegada menys) hi treballem, ni tampoc de la lluita per un Estat que planti cara a la Troika i a les seves imposicions antidemocràtiques.

I això només ho podrem aconseguir unint les forces de totes i tots els qui reivindiquem una manera diferent de fer política. Les confluències a diverses ciutats i pobles arreu del territori són una bona notícia, ja que només anant a per totes i aspirant a guanyar les institucions amb les forces del carrer podrem donar la volta a la situació.

Articles relacionats
Democràcia i Drets SocialsPolíticaResistències

Oda a la política

DestacatsUncategorized

Entrevista a Lamine Sarr: "Los pobres no pueden ocupar el espacio público"

Democràcia i Drets SocialsMunicipals 2015PolíticaUncategorized

Desde dentro: nueve ideas comunicativas clave con las que ganamos Barcelona [MLGB]

DestacatsEconomiaTema Central

Carrera científica en España, carrera de obstáculos

2 Comments

Comments are closed.
Encara no estàs subscrita?

Deixa'ns el teu correu i et mantindrem al dia del nostre contingut