Subscriu-te al nostre butlletí i rep totes les novetats

Municipals 2015Política

Entrevista: Alexandra Sevilla

alexandra sevillaEm dic Alexandra Sevilla i vaig néixer a Barcelona. El 8 de maig vaig fer 30 anys. Sóc llicenciada en traducció i interpretació i tinc un postgrau i estudis de màster en Cooperació Internacional i el màster en formació de professorat d’anglès. He treballat de professora d’anglès de Secundària. Vaig créixer al barri del Raval de Santa Coloma i a partir dels 18 anys em vaig vincular amb organitzacions juvenils d’esquerra de Barcelona i, posteriorment, a Santa Coloma. He viscut fora, a Dinamarca i Escòcia pels meus estudis, països dels quals vaig aprendre molt. Sóc inconformista, colomenca, propera i riallera, alegre i espontània, molt colpida per les injustícies. Estic convençuda que el món es pot canviar des de l’àmbit més local, treballant amb la gent.

1. Com valores, en termes generals, el mandat 2011-2015?

Nosaltres, a Santa Coloma, veiem el got mig ple, mig buit. Sens dubte, quan assumim responsabilitats de govern es nota. És un fet constatable: allà on som es destinen més recursos a les persones que més pateixen i s’inverteix més per garantir drets socials. Però també hi ha decepció amb el PSC. L’anterior alcalde va sortir per la porta del darrere per corrupte i els socialistes van fer un canvi de persona que crèiem que aniria lligat a canvis profunds. Hem vist com el PSC, però, no duia a terme aquests canvis profunds i com continua posant l’Ajuntament al servei del seu partit. Un Govern plural vol dir posar els interessos de la ciutat per sobre de qualsevol partit, i això no ho han volgut fer.

2. Què creus que hi has aportat tu de positiu?

Una manera diferent d’entendre la política i la relació de l’Ajuntament amb la ciutat i la seva gent. Hem tingut tres regidors i ens hem mogut moltíssim. No hem renunciat mai a estar al carrer i a formar part del teixit associatiu; hem estat als desnonaments i hem estat al cas del que passa als barris. Hem estat clau en temes com les polítiques ambientals. Hem treballat de valent per afavorir la participació ciutadana i hem implicat tota la ciutat en temes com ara el NO a la MAT. Sempre hem defensat la nostra veu pròpia dins i fora de l’Ajuntament amb projectes col·lectius, demostrant que hi ha una altra manera de fer política, amb honestedat i comptant amb la gent.

3. Com afrontes la campanya electoral com a cap de llista?

Ho faig amb molta il·lusió i amb el convenciment que encapçalo una agrupació que està molt cohesionada i amb ganes de treballar per una transformació profunda a la ciutat després de 24 anys amb les mateixes dinàmiques. La ciutat ha de saber cap on va i ens cal tenir entre tots i totes una visió estratègica. L’equip que encapçalo és el millor equip per transformar la ciutat des de l’esquerra.

4. Què creus que podries aportar si fossis escollida alcaldessa?

Clarament, una manera diferent de fer política a peu de carrer i dedicació exclusiva a la ciutat, perquè Santa Coloma i la seva gent així s’ho mereixen. Tenim un programa, que hem elaborat col·lectivament amb un procés participatiu obert a la ciutat, del qual hem prioritzat entre totes i tots 12 mesures clau a desenvolupar urgentment durant els 12 primers mesos de mandat. Mesures urgents com ara la cessió a l’Ajuntament de pisos buits per a enfortir el parc de lloguer social, la creació de la taula de lluita contra la pobresa energètica al municipi, iniciar debats ciutadans sobre l’ús dels edificis públics que estan actualment buits, millores immediates als barris més desfavorits, millores urgents a les escoles de Santa Coloma i una renda municipal per a famílies amb infants per sota del llinar de la pobresa.

5. I quines serien les teves prioritats?

Hi ha tres eixos fonamentals que ens cal blindar. D’una banda, els drets socials de la població. A Santa Coloma, els serveis socials atenen un 17% de la població; és urgent un pacte de ciutat per la inclusió social. Més enllà del mer assistencialisme, hem d’atacar l’arrel dels problemes per evitar la cronificació de situacions de patiment de la gent i garantir l’autonomia personal de la població. També és imprescindible que canviï el com: Santa Coloma ha de ser la ciutat on comenci una autèntica revolució democràtica, perquè és possible aconseguir una autèntica democràcia municipal, amb pràctiques transparents i un Ajuntament que posi la ciutadania al centre de tota presa de decisió.

6. Com es presenta el proper mandat? Veus opcions de victòria?

Nosaltres ens presentem per guanyar, perquè creiem fermament que presentem el millor equip de ciutat, un equip en el qual incorporem 11 persones independents que enriqueixen i actualitzen enormement el projecte de la coalició. Però aquest projecte també té un alt valor en tant que es construeix a partir de l’experiència i la feina acumulada al llarg de molts anys de treball per la transformació de la ciutat. Al costat del millor equip, presentem el millor projecte programàtic, perquè l’hem construït des de baix, comptant amb la participació de la ciutat.

Articles relacionats
DemocràciaPolítica

Entrevista a Joan Saura: 20 anys després del Tripartit

PolíticaTransició ecològica

Entrevista a Salvador Milà: 20 anys del Tripartit i de la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge

DemocràciaPolítica

Amnistia: en aquella fina línia entre la il·lusió i la preocupació

PolíticaUnió Europea

Entrevista a Carlos Corrochano: El futur de la Unió Europea

16 Comments

Comments are closed.
Encara no estàs subscrita?

Deixa'ns el teu correu i et mantindrem al dia del nostre contingut