Subscriu-te al nostre butlletí i rep totes les novetats

Entrevistes

Entrevista: Aina Vidal Sáez

Aina VidalVaig néixer a Barcelona el 1985. Membre de JEV des del 2005. Actualment sóc coordinadora nacional d’Acció Jove-Joves de CCOO de Catalunya.

Quina és la intenció del PP amb l’aprovació de la coneguda com a “Ley Mordaza“?

La intenció és clara: criminalitzar la protesta i generar por. Més enllà de les sancions econòmiques de què tant s’ha parlat, la llei afecta greument alguns principis jurídics i drets fonamentals com a la intimitat o la llibertat personal. S’estableix un registre d”infractors”, una llista negra de persones assenyalades i llistades per la seva ideologia i dissidència. Permet registres corporals “preventius” o que puguis passar fins a sis hores a comissaria per no identificar-te. No hi ha judici ni jutges; el que digui la policia va a missa, perdent així la presumpció d’innocència. Tota la llei és un gran despropòsit que posa entre l’espasa i la paret la nostra ja justeta democràcia. Un exercici de cinisme, ja que la Llei Mordassa es diu en realitat Llei de “seguretat ciutadana” fent honor al clàssic d’Orwell de 1984 i la seva coneguda neollengua. Una llei feta perquè la gent es pensi dues vegades si sortir al carrer a protestar o no. Una llei feta per saltar-se la llei.

 

Què implica la reforma laboral per al futur dels i les joves? És realment un estímul per a l’economia?

La reforma laboral és un atemptat contra la classe treballadora, joves, grans i mitjans. Una reforma que, en comptes d’ajudar a la creació d’ocupació, facilita i abarateix l’acomiadament, que aprofundeix i generalitza la temporalitat i la precarietat, que atorga a l’empresari un poder absolut per poder canviar quan i com vulgui la jornada, els horaris o el salari, que rebenta la negociació col·lectiva i que fa perdre competències a l’Administració sobre els expedients de regulació. La precarietat no crea ocupació, només crea pobresa i exclusió, i les facilitats per acomiadar no són un estímul per a l’economia, són un estímul per acomiadar. La reforma laboral és una llosa que ens condemna, especialment a joves i dones, a l’eterna precarietat i a una vulnerabilitat i debilitat immensa front l’empresari.

Articles relacionats
DemocràciaEntrevistes

Laura Quiñones: "a política no és una finalitat sinó un mitjà per aconseguir una ciutat i una societat millors"

AntiracismeDemocràciaEntrevistes

Tarek Cherina: "calen mesures per acabar amb l’atur, la precarietat, l’accés a l’habitatge, però també amb el racisme"

DemocràciaEntrevistes

L'emergència climàtica, l'habitatge, la salut mental i combatre els discursos d'odi: les prioritats de Julià Tudó

DemocràciaEntrevistes

Anna Mayench: "la política te la fan o te la fas. Jo opto per la segona opció."

15 Comments

Comments are closed.
Encara no estàs subscrita?

Deixa'ns el teu correu i et mantindrem al dia del nostre contingut