Subscriu-te al nostre butlletí i rep totes les novetats

Entrevistes

Entrevista: Jaume Aliaga Huguet

Jaume AliagaEl Partit Popular s’ha sumat al discurs dels grans lobbies de l’energia (nuclears, Gas Natural, Endesa o Iberdrola) que les renovables són cares i cal retallar-ne les primes. És això una realitat?

Rotundament, no. Precisament, és un dels grans mites que ens ha volgut vendre el Govern i que no és cert, en absolut. Avui en dia és possible produir energia amb plaques solars fotovoltaiques a instal·lacions mitjanes a 37€/Mwh, sense cap tipus de prima ni subvenció.

Hi ha un estudi molt interessant de l’Observatorio Crítico de la Energía en què es va analitzar el preu de l’electricitat de tot l’any 2010 i es va concloure que els diners destinats a les primes van ser inferiors a l’estalvi aconseguit per les renovables en la rebaixa del preu de l’electricitat.

En quina situació es trobava el sector el 2011 i com es troba ara?

El sector de les renovables ja va patir retallades en el nombre d’hores que podien accedir a les primes, amb el Govern del PSOE; tot i que els ingressos es van reduir una mica, les em- preses i famílies que hi havien invertit encara podien seguir pagant els préstecs que havien demanat. El 2012, el Govern del PP va canviar totalment la legislació, quan les inversions ja estaven fetes, reduint-ne més d’un 30% la retribució, fet que va fer que moltes persones no poguessin retornar els préstecs i les instal·lacions passessin a mans dels bancs.

Articles relacionats
EntrevistesGeneral

Laura Quiñones: "a política no és una finalitat sinó un mitjà per aconseguir una ciutat i una societat millors"

EntrevistesGeneral

Tarek Cherina: "calen mesures per acabar amb l’atur, la precarietat, l’accés a l’habitatge, però també amb el racisme"

EntrevistesGeneral

L'emergència climàtica, l'habitatge, la salut mental i combatre els discursos d'odi: les prioritats de Julià Tudó

Entrevistes

Anna Mayench: "la política te la fan o te la fas. Jo opto per la segona opció."

Encara no estàs subscrita?

Deixa'ns el teu correu i et mantindrem al dia del nostre contingut