Subscriu-te al nostre butlletí i rep totes les novetats

Cinc cèntims...

Cinc cèntims sobre LGBTIfòbia

Què són els col·lectius LGBTI+?

L’acrònim LGTBI+ s’utilitza per a referir-se a aquells col·lectius formats per persones lesbianes, gais, transexuals, bisexuals, intersexuals i d’altres o bé que tracten sobre aquests col·lectius. Aquesta fórmula d’acrònims és relativament nova i ha servit per integrar a col·lectius a part dels gais que també lluiten per al reconeixement de la seva orientació sexual (per exemple, els bisexuals) i/o per la seva identitat sexual/de gènere (cas de transexuals/transgènere o Intersexuals).

Què és la LGBTIfòbia?

La LGBTIfòbia engloba totes aquelles actituds de violència, odi i discriminació vers les persones Lesbianes, gais, bisexuals, trans o intersexuals pel sol motiu de ser-ho. Tot i que molts aspectes de la discriminació és compartida per tots els col·lectius, es cau molt sovint en l’error d’englobar totes les discriminacions en la paraula homofòbia, que es refereix només a homes gais. La lesbofòbia, la transfòbia o la bifòbia tenen trets i discriminacions específiques.

5-centims

Articles relacionats
Cinc cèntims...Educació

5 cèntims sobre universitats

Cinc cèntims...Política

5 cèntims sobre les confluències

Cinc cèntims...

Cinc cèntims sobre persones refugiades i migracions

Cinc cèntims...Política

...de 5 anys de governs d’Artur Mas

Encara no estàs subscrita?

Deixa'ns el teu correu i et mantindrem al dia del nostre contingut