Subscriu-te al nostre butlletí i rep totes les novetats

Resistències

Plataforma Ciutadana Unim els Tramvies

Les principals entitats veïnals i sindicals de l’Àrea Metropolitana – Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), Catalunya Camina, Comissions Obreres de Catalunya (CCOO), Confederació d’Associacions Veïnal de Catalunya (CONFAVC), Bicicleta Club de Catalunya (BACC), Federació d’Associacions de Veïns del Baix Llobregat (FAVBAIX), Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), Federació d’Associacions de Veïns de Badalona (FAVBDN), Ecologistes en Acció de Catalunya (EaC), Plataforma per a la Qualitat de l’Aire (PQA), Prevenció d’Accidents de Trànsit (P(A)T), Unió General de Treballadors (UGT), Units pel Tram- s’han unit per crear la Plataforma Ciutadana Unim els Tramvies, que mitjançant accions reivindicatives i impulsant el debat públic vol reclamar la unió tramviaire per l’avinguda Diagonal.

“Va voler instar a tots els grups municipals de Barcelona a emetre un vot favorable davant la proposta de connexió del Trambaix i el TramBesós”

La plataforma ha engegat el seu camí amb la creació d’un manifest i la convocatòria d’una gran mobilització el darrer 20 de gener, amb la qual es va voler instar a tots els grups municipals de Barcelona a emetre un vot favorable davant la proposta de connexió del Trambaix i el TramBesós. Una connexió ja planificada per la Generalitat des de l’any 2001 al Pla Director d’Infraestructures i ja demanada en mocions municipals per L’Hospitalet, Esplugues, Sant Just, Sant Feliu, Badalona, Sant Joan Despí i Sant Adrià.

El manifest signat per particulars i entitats convocants, conté els arguments tècnics, socials, econòmics i ambientals que avalen la connexió. Motius defensats per múltiples estudis que porten sent reivindicats des de la finalització de les obres del TramBaix l’any 2004.

Entre aquests motius es destaca que es milloraria la comunicació de 9 municipis de l’Àrea Metropolitana; així com que s’oferiria una connexió directa amb més de 8 línies de metro i altres línies de FGC (metro del Vallès), augmentant la connectivitat de la xarxa de transport i descongestionant el metro.

S’argumenta també que la unió dels Tramvies permetria realitzar el trajecte Z. Universitària- Fòrum en menys de 35 minuts, oferint una capacitat, comoditat i freqüència molt superior a l’actual. I clarament per sobre de la resta d’alternatives presentades.

“Una connexió ja planificada per la Generalitat des de l’any 2001”

Es presumeix que la unió del tramvia, impulsaria una reorganització de la xarxa d’autobusos que permetria millorar el servei actual, tant pel que fa a freqüències com a distribució pels diferents barris i polígons de la ciutat.

Per últim, i segons afirma el manifest, cal destacar que la connexió obligaria a revisar l’actual concessió d’explotació, obrint la possibilitat d’avançar cap a un model més públic.

 

@unitspeltram

Més informació: https://www.unimelstramvies.org

 

Articles relacionats
Democràcia i Drets SocialsPolíticaResistències

Oda a la política

MigracionsResistències

Eines contra l’extrema dreta: com combatre el marc de VOX de “l’immigrant il·legal”

Democràcia i Drets SocialsDrets socialsEconomiaResistències

Aliança contra la Pobresa Energètica (APE)

EconomiaResistències

Eticom – Som connexió

Encara no estàs subscrita?

Deixa'ns el teu correu i et mantindrem al dia del nostre contingut