Subscriu-te al nostre butlletí i rep totes les novetats

Número 123

Nota del director

El 1977, la Joventut Comunista de Catalunya, l’organització juvenil del PSUC, va decidir crear en plena transició democràtica aquesta revista que tens entre les mans: la Revista Jovent. Eren temps convulsos, de crisis i de canvi, i les persones joves social i políticament implicades necessitaven un lloc on poder expressar la seva manera de veure el món. 

Des de 1977 han passat moltes coses. La nostra societat ha canviat radicalment, però hi ha una cosa que continua igual. Les persones joves encara no som escoltades. Les nostres opinions encara són menystingudes en una societat on les joves patim un dèficit de futur. 

La Revista Jovent vol lluitar contra aquest fet. Aquest és un espai on les persones joves podem alçar la veu i dir la nostra. Un punt de trobada i d’expressió, una finestra que s’obre al món des d’una perspectiva d’esquerres, ecologista, feminista, democràtica, internacionalista, i, sobretot, jove. 

Aquest número de la Revista Jovent és, a més, un número especial. És el resultat dels debats i reflexions fetes pels i les militants de Joves Ecosocialistes a la seva Trobada d’Estiu Enric Pubill d’enguany. És doncs, fruït d’un procés de pensament col·lectiu on moltes persones joves han pogut dir la seva sobre diferents qüestions que afecten a la nostra societat. Esperem que us agradi.

“Instruïu-vos, doncs necessitarem tota la nostra intel·ligència; 

commoveu-vos, doncs necessitarem tot el nostre entusiasme; 

organitzem-nos, doncs necessitarem tota la nostra força.” 

Antonio Gramsci, 1919

Oriol Muñoz Gual, director de la Revista Jovent

Articles relacionats
Número 123

Tot s'hi val en política? Mesures per lluitar contra el lawfare

Número 123

Estatut del becari

Número 123

La criminalització de la pobresa

Número 123

Les vides LGTBI+; la garantia de drets laborals i socials -sexili

Encara no estàs subscrita?

Deixa'ns el teu correu i et mantindrem al dia del nostre contingut