Suscríbete a nuestro boletín y recibe todas las novedades

Cultura i Memòria HistòricaPauPolítica internacional

Allende. La biografia

Captura de pantalla 2013-10-14 a les 11.01.13Coincidint amb el 40è aniversari de l’assassinat de l’expresident de Xile durant el cop d’Estat, arriba “Allende. La Biografía” (Edicions B), de l’historiador i periodista Mario Amorós. Arrenca el llibre amb una afirmació provocadora: Allende és un gran desconegut. És així realment? Pel que ens descobreix Amorós, sembla que sí. I és que l’autor va desgranant episodis de la biografia personal i política que fins ara se’n desconeixien, com la importància del seu avi en la seva vida, com es forja com a dirigent polític, la important tasca al capdavant del Ministeri de Sanitat, l’obra del seu Govern, i fins i tot aporta una quinzena de documents inèdits: des del discurs del tot cínic del president Nixon durant la presentació de les cartes credencials del nou ambaixador de Xile, Orlando Letelier, fins al discurs que Allende va fer per la mort d’Stalin.

Eugenio Dávalos, president del Centro Salvador Allende de Barcelona, ha dit del llibre que és del millor que s’ha escrit sobre Allende últimament, mentre que el periodista Xavier Muntanyà assegura que el llibre entusiasma perquè podem sentir la veu d’Allende. Segurament, la gran novetat i la gran aportació d’Amorós és aquesta: oferir una visió d’Allende més enllà de l’11S, amb testimonis de familiars i amics que permeten conèixer millor la vida d’aquesta icona universal.

Júlia Brosa Hernández @juliabrosa

Artículos relacionados
Cultura i Memòria HistòricaGeneral

En defensa de la llengua catalana i per la promoció del seu ús social

Política internacional

La Xina i els Estats Units, al ritme de la rivalitat i la similitud

Cultura i Memòria Històrica

De la devoció a la deshumanització

Cultura i Memòria Històrica

Desitjos incòmodes amb “Un amor”

¿Aún no estás suscrita?

Déjanos tu correo y te mantendremos al día de nuestro contenido