Suscríbete a nuestro boletín y recibe todas las novedades

EditorialJustícia social

Necessitem respostes ja!

Captura de pantalla 2013-10-14 a les 10.22.41L’Onze de Setembre va començar el curs polític amb una gran mobilització al carrer en defensa dels drets nacionals de Catalunya que es va fer sentir amb força arreu del territori, posant de manifest que un dels reptes polítics que tenim sobre la taula és donar resposta al clam nacional. En aquest sentit, cal trobar un camí que pugui aglutinar una gran majoria de catalans i catalanes per tal de poder decidir sobre la relació entre Catalunya i l’Estat espanyol sense fracturar la societat ni caure en l’immobilisme. Cal treballar més per fer realitat el dret a decidir, concretant-ne el camí de la consulta.

El curs ha començat també amb molts altres fets: la marxa per l’educació, la vaga indefinida de docents de Ses Illes, l’informe d’Intermon Oxfam que posa de manifest la pobresa i la desigualtat a Catalunya, les mentides del Govern sobre la xifra que l’alumnat paga del total de la matrícula universitària, el pla Inserjoves2013 del Govern que no soluciona la gravíssima problemàtica de l’atur juvenil… Tot un seguit de temes que són reflex de l’enorme problemàtica social que també existeix al nostre país i a la qual és imprescindible donar resposta, cosa que no estan fent els governs de CiU i PP. La situació és urgent i dramàtica, i exigeix posar fi a les retallades i a les contrareformes estructurals i canviar el rumb de la política en general per recuperar-la.

Amb tots aquests temes candents, inclosos els escàndols de corrupció, es deixen entreveure ja a l’horitzó les eleccions al Parlament Europeu de maig de 2014. Unes eleccions crucials per a la gent del sud d’Europa, uns comicis on caldrà plantar cara a l’austeritat, on caldrà defensar una sortida a la crisi que no condemni a la pobresa i a la desigualtat els països del sud d’Europa i on caldrà, per tot plegat, buscar aliances àmplies que ens permetin sumar forces i fer front als mercats i als seus representants a les institucions. Hem de seguir avançant per fer fora els qui voten cada dia despenjant un telèfon brut d’injustícies i interessos personals.

Serà, doncs, un curs decisiu, és ja un curs on hem de ser a totes les trinxeres i a totes les lluites, un curs molt important per girar la truita, canviar Europa i les polítiques que la correlació de forces de la dreta ens imposa dia rere dia; fer front als governs de CiU i PP; expulsar els corruptes i corruptors, les retallades, la pèrdua de drets guanyats per generacions senceres en lluita. Vivim un curs tan intens com el moment històric: és hora, doncs, que articulem respostes al clam social, al clam nacional i al clam ètic.

Artículos relacionados
Drets socialsJustícia socialTreball

Treballar per sobreviure o dignificar la vida?

FeminismesJustícia social

Decolonialidad feminista para descolonizar el saber, el poder y el ser

Justícia social

Colonialitat als CIE: Resistència i esperança

EconomíaJustícia socialTema Central

Responsabilidad Social Compartida?

4 Comments

Comments are closed.
¿Aún no estás suscrita?

Déjanos tu correo y te mantendremos al día de nuestro contenido