Suscríbete a nuestro boletín y recibe todas las novedades

DestacadosEditorialJustícia social

Fuck The Troika: estem fent fora la Troika

fuck-troika

El 25 de gener de 2015 es va obrir un nou escenari des de Grècia cap a tot Europa, Espanya i Catalunya incloses. La victòria de Syriza ens dóna esperança, obre una finestra d’oportunitats per revertir l’austeritat i posar l’economia al servei de la gent corrent.

L’elecció del nou Govern d’Alexis Tsipras té algunes ombres que no hem d’amagar i que ens han de fer reflexionar. Així, la manca de dones a l’Executiu posa de manifest que l’accés als llocs públics i de responsabilitat continua estant reservat, majoritàriament i injustament, al gènere masculí.

Però les mesures que ha anunciat els primers 10 dies de govern són molt remarcables: ha prohibit els desnonaments del primer habitatge, ha fet un increment del salari mínim interprofessional per sobre de l’espanyol i, el més important, segurament, és el replantejament que està fent a escala europea de temes com el deute i la imposició de les mesures d’austeritat.

Aquest camí final de la Troika i el que ha implicat els darrers anys una estructura antidemocràtica que ens afecta directament constitueix ara la nostra oportunitat, també, de revertir l’article 135 de la Constitució espanyola, per posar les persones i els nostres drets per davant del pagament del deute. Hem de demostrar que la maltractada ciutadania grega, que va anar massivament a les unes en defensa de la seva dignitat i ha sortit al carrer després del 25 de gener per rebutjar els xantatges que volen fer caure el nou Govern, no està sola.

I hem de fer possible que el que ha començat a Grècia no s’acabi aquí. És important que tombem tots i cadascun dels peons de la Troika a Catalunya, a Espanya, a cada poble i cada ciutat del sud d’Europa. El primer assalt a Catalunya seran les eleccions municipals del mes de maig. Adaptant el concepte de Syriza, confluir, a alguns municipis de Catalunya comencem a sumar per fer fora la dreta de les institucions. Fa ja més d’un any que a l’editorial d’aquesta revista anem repetint que només junts i juntes podrem tenir la capacitat de donar la volta a la situació i posar la política i l’economia al servei de la majoria, i no pas al servei dels pocs que s’estan enriquint amb la crisi.

Acords com el de Barcelona en Comú són una bona notícia per continuar avançant, ja que després de les eleccions municipals tindrem l’ocasió de fer-los fora, també, del Parlament de Catalunya i del Congrés dels Diputats. Fer-los fora de les nostres vides.

Artículos relacionados
Drets socialsJustícia socialTreball

Treballar per sobreviure o dignificar la vida?

FeminismesJustícia social

Decolonialidad feminista para descolonizar el saber, el poder y el ser

Justícia social

Colonialitat als CIE: Resistència i esperança

EconomíaJustícia socialTema Central

Responsabilidad Social Compartida?

5 Comments

Comments are closed.
¿Aún no estás suscrita?

Déjanos tu correo y te mantendremos al día de nuestro contenido