Suscríbete a nuestro boletín y recibe todas las novedades

DestacadosEditorialJoventPolítica

27-S: molts plebiscits

Aquest any, el nou curs polític comença intensament amb unes eleccions anticipades al Parlament de Catalunya el 27 de setembre. Unes eleccions que alguns pretenen que siguin plebiscitàries perquè només es debati sobre un sol tema, quan el cert és que els problemes i els reptes de Catalunya són molt més amplis i molt més complexos. En tot cas, seran un plebiscit sobre totes i cadascuna de les polítiques antisocials, neoliberals i de retallades del Govern de CiU, amb el suport d’ERC.

Convergència Democràtica de Catalunya, amb la candidatura Junts pel Sí, ens proposa que oblidem les conseqüències dels anys de govern d’Artur Mas; que el 27S, a l’hora de votar, no pensem en les retallades en salut ni educació, ni en el Cas Palau, ni en BCN World…

CDC pretén amagar-se darrera d’aquesta llista, que ens presenten com a transversal, però haurem de fer tots els possibles per desemmascarar-los, per treure a la llum que, de la mateixa manera que s’hi amaga Artur Mas, les conselleres Irene Rigau i Neus Muné, per exemple, també són candidates de Junts pel Sí.

Davant de Junts pel Sí i de la dreta rància del PP i Ciutadans, des de l’esquerra és el moment de reivindicar el dret a parlar de tot, la necessitat que el 27S decidim sobre com combatem la pobresa i les desigualtats, que debatem sobre els serveis públics i les retallades, que opinem sobre la gestió del Govern de Mas dels darrers anys, que posem sobre la taula alternatives a les privatitzacions.

Les eleccions del 27 de setembre no són un plebiscit a favor o en contra de la independència, sinó que decidim sobre moltes més coses i, en el marc de Catalunya Sí que es Pot, des de l’esquerra transformadora ens caldrà unir totes les forces possibles per plantar cara a la dreta catalana i espanyola i fer realitat una alternativa que sigui capaç de revertir l’increment de les desigualtats i de la pobresa al nostre país per un model basat en la justícia social i la igualtat d’oportunitats. I, alhora, una alternativa que no doni per amortitzat un referèndum a través del qual la ciutadania catalana decideixi el nostre encaix polític amb l’Estat.

Artículos relacionados
PolíticaTransició ecològica

Una transició ecològica i justa: una visió per Girona

PolíticaUrbanisme i Mobilitat

Folleu al metro, o amb Twitter ja feu?

DemocràciaPolítica

Entrevista a Joan Saura: 20 anys després del Tripartit

PolíticaTransició ecològica

Entrevista a Salvador Milà: 20 anys del Tripartit i de la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge

6 Comments

Comments are closed.
¿Aún no estás suscrita?

Déjanos tu correo y te mantendremos al día de nuestro contenido