Suscríbete a nuestro boletín y recibe todas las novedades

DestacadosEditorialEditorialJoventPolítica

Tornem a les urnes, fem fora el PP

Després de les eleccions al Parlament del 27 de setembre, el 20 de desembre tornarem a les urnes, aquest cop per escollir represntants al Congrés dels Diputats i al Senat; i amb una notícia esperançadora: l’esquerra alternativa, a Catalunya, es presenta en una mateixa candidatura, la d’En Comú Podem (ICV, EUiA, Podem, Barcelona en Comú i Equo).

A JOVENT hem posat de manifest moltes vegades la necessitat d’unir esforços i posar-nos d’acord a les institucions, replicant la unitat que durant els darrers anys hem viscut al carrer en moltes lluites. Avui, és important celebrar l’acord que posa la unitat per davant de les sigles i consolida la possibilitat de ser una força transformadora decisiva tant a Catalunya com des de Catalunya cap a la resta de l’Estat. Un acord, a més, que inclou aliats estatals rellevants, com les marees a Galícia o Compromís al País Valencià, i del qual en forma part, també, la candidatura d’esquerres que governa l’Ajuntament de Barcelona.

En Comú Podem és l’única possibilitat que tenim de fer fora el Partit Popular i d’acabar amb les seves polítiques retrògrades i autoritàries. És urgent que deroguem la reforma laboral, que acabem amb l’impost al sol, que posem fre a les privatitzacions, que donem una sortida als milers de persones joves que han hagut de marxar a l’estranger per poder treballar, que acabem amb la LOMCE, i un llarg etcètera de vot útil. És urgent, també, que les institucions de l’estat es posin al servei dels drets humans i la pau i combatin la islamofòbia i el discurs de la por, i que, en nom de la seguretat i aprofitant el ressò mediàtic dels fets de París, no retallin en drets i llibertats individuals.

La candidatura que es perfila a Catalunya defensa tot això amb claredat, i no amaga darrere d’una imatge de nova política, com C’s, les mateixes polítiques neoliberals que ha fet fins ara el PP. Amb forces aliades a la resta de l’Estat que garanteixen la convocatòria d’un referèndum per donar una sortida democràtica al conflicte entre Catalunya i l’Estat. És, doncs, una candidatura que no supedita els drets socials a la independència, però que en cap cas no nega el conflicte existent a Catalunya i hi aporta solucions contra l’immobilisme.

El proper 20 de desembre tenim l’oportunitat de fer un gir a l’esquerra que, després de 8 anys de recessió i múltiples crisis, és més necessari que mai. Podem estendre arreu allò que va començar a passar a ciutats com Barcelona, Madrid o Castelldefels després del 24 de maig i, així, fer realitat l’eslògan de posar les persones per davant dels bancs.

Artículos relacionados
PolíticaTransició ecològica

Una transició ecològica i justa: una visió per Girona

PolíticaUrbanisme i Mobilitat

Folleu al metro, o amb Twitter ja feu?

DemocràciaPolítica

Entrevista a Joan Saura: 20 anys després del Tripartit

PolíticaTransició ecològica

Entrevista a Salvador Milà: 20 anys del Tripartit i de la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge

6 Comments

Comments are closed.
¿Aún no estás suscrita?

Déjanos tu correo y te mantendremos al día de nuestro contenido