Suscríbete a nuestro boletín y recibe todas las novedades

PolíticaResistencias

Azadí-Plataforma de Solidaritat amb el Poble Kurd

El Kurdistan és la nació sense estat més gran del món, i la situació de la seva població als diferents països que ocupen el seu territori des de fa dècades (Turquia, Síria, l’Iraq i l’Iran) viu els últims temps moments difícils amb una escalada d’opressió i violència; en definitiva, un genocidi. Una situació que compta amb la complicitat internacional dels estats membres de l’OTAN i la Unió Europea.

Davant d’aquesta situació, a Catalunya diversos col·lectius i organitzacions conscienciats amb el tema kurd s’han unit sota el nom d’Azadí, que significa llibertat en kurd, conformant la Plataforma Catalana de Solidaritat amb el Poble Kurd. La tasca la porten a terme entitats de tota mena i amb el suport de la comunitat kurda, no només a Catalunya, sinó que també mantenen el contacte amb organitzacions i persones que viuen la realitat kurda en primera persona.

L’objectiu de la Plataforma és donar suport a la població kurda, traslladar i donar a conèixer la seva realitat i lluita, i donar veu a les demandes del moviment kurd. En aquest sentit, s’organitzen jornades, actes, xerrades, concerts i projeccions, però també concentracions, entre d’altres activitats.

Darreres accions de la Plataforma defensant la llibertat del poble kurd

En el marc de les eleccions turques de l’1 de novembre, i de forma conjunta amb el CIEMEN (Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i Socials), van coordinar una delegació catalana amb representació política i de la societat civil per a fer d’observadors internacionals a la ciutat d’Agri, molt a prop de la frontera turcoiraniana, responent així a la invitació del Partit Democràtic dels Pobles (HDP, expressió electoral del moviment kurd a Turquia). Al mateix temps, van convocar una concentració de suport davant el Consolat turc a Barcelona, unint-se així a la crida de solidaritat internacional.

D’altra banda, la Plataforma ha volgut donar a conèixer la realitat del Kurdistan a partir d’una sèrie d’entrevistes que analitzen, des dels quatre estats diferents que engloben el Kurdistan, la situació actual i els reptes de futur.

Què és el Kurdistan?

  • La nació sense estat més gran del món engloba 4 països, 500.000 km2 i s’estima que més de 30 milions d’habitants.
  • És una zona amb grans recursos naturals, aigua i petroli, i zona de pas estratègica per aquests productes.
  • El Tractat de Lausana (1923) va fragmentar definitivament el poble kurd i va donar inici al conflicte actual.
  • Kobane és actualment un símbol de la situació kurda, tant de la vulneració del seus drets com de la seva resistència i lluita.

 

Montserrat Mompió Gallart @munsamompio

Azadí-Plataforma de Solidaritat amb el Poble Kurd (@azadiplataforma)

 

Llegeix la valoració completa de les eleccions turques del passat 1 de novembre

 

Més informació:
Facebook: https://www.facebook.com/azadi.plataforma
Twitter: https://twitter.com/AzadiPlataforma

Artículos relacionados
PolíticaTransició ecològica

Una transició ecològica i justa: una visió per Girona

PolíticaUrbanisme i Mobilitat

Folleu al metro, o amb Twitter ja feu?

DemocràciaPolítica

Entrevista a Joan Saura: 20 anys després del Tripartit

PolíticaTransició ecològica

Entrevista a Salvador Milà: 20 anys del Tripartit i de la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge

5 Comments

Comments are closed.
¿Aún no estás suscrita?

Déjanos tu correo y te mantendremos al día de nuestro contenido