Suscríbete a nuestro boletín y recibe todas las novedades

Entrevistas

Entrevista: Adrià Belenguer

IMG_20151110_103121

Aturat. 28 anys. De Barcelona. Llicenciat en ciències polítiques i de l’administració.

“Les perspectives professionals de molts joves s’han vist truncades i estan condemnades a la precarietat”

1. La política econòmica del PP i Mariano Rajoy aquests 4 anys ha perjudicat especialment la situació dels i les joves? 

Sens dubte. La política econòmica del Govern de Rajoy ha estat enfocada a preservar els interessos i privilegis de les elits. Hi ha hagut una manca total d’inversió en sectors estratègics de futur per incentivar la creació de llocs de treball i la inserció del jovent al mercat laboral. A més, la reforma laboral ha implicat una regressió en els drets adquirits dels treballadors i les treballadores; sent-ne el jovent i les dones els sectors de la població més perjudicats.

Les perspectives professionals de molts joves s’han vist truncades i estan condemnades a la precarietat, que malauradament s’està convertint en estructural al nostre Estat. Per això, és necessària una nova política econòmica que fugi dels paradigmes neoliberals i que s’enfoqui a la creació de llocs de treball de qualitat i a la redistribució intergeneracional de la feina, així com a la creació igual d’oportunitats per a tota la classe treballadora.

2. Un 55% de joves afirma que no s’emancipa per no caure “en l’esclavitud d’haver de sobreviure”. Et sents identificat amb aquesta actitud?

En part sí i en part no. Jo aquest any em vaig emancipar perquè tenia un “salari digne”. Però al cap de pocs mesos, a tots els companys de la unitat on treballava ens van fer fora i ara he tornat a casa mons pares, perquè no tinc massa expectatives laborals a curt i mitjà termini. Per això, no puc dir que m’identifico completament amb aquesta actitud, tot i que en comparteixo i n’entenc la visió.

Ara, potser a causa de la nova realitat en què vivim, el concepte d’emancipació tradicional ja no és aplicable com abans. És a dir, els i les joves hem de desenvolupar nous vincles de col·laboració i noves xarxes de confiança recíproca que ens permetin emancipar-nos d’una manera més cooperativa amb la comunitat, i no d’una manera individualista.

Artículos relacionados
DemocràciaEntrevistas

Laura Quiñones: "a política no és una finalitat sinó un mitjà per aconseguir una ciutat i una societat millors"

AntiracismeDemocràciaEntrevistas

Tarek Cherina: "calen mesures per acabar amb l’atur, la precarietat, l’accés a l’habitatge, però també amb el racisme"

DemocràciaEntrevistas

L'emergència climàtica, l'habitatge, la salut mental i combatre els discursos d'odi: les prioritats de Julià Tudó

DemocràciaEntrevistas

Anna Mayench: "la política te la fan o te la fas. Jo opto per la segona opció."

¿Aún no estás suscrita?

Déjanos tu correo y te mantendremos al día de nuestro contenido