Suscríbete a nuestro boletín y recibe todas las novedades

Entrevistas

Entrevista: Rosa Torrademé

jovent115Física, de Vila-seca, ha estudiat un màster i treballa a Munic (Alemanya).

“Fer un màster en física aplicada a una universitat pública de Catalunya costa ara més de sis vegades més que fer-ne un de semblant a la Universitat Tècnica de Munic”

1. Creus que els i les joves es veuen empesos a marxar a l’estranger perquè aquí (a Catalunya) no troben oportunitats?

Malgrat no ser un cas paradigmàtic de l’emigració catalana per culpa de la crisi econòmica, sí que m’incloc en el grup de joves que vam decidir fer el pas no tant per no tenir oportunitats a Catalunya, sinó per millorar les condicions i possibilitats de treball i formació. Per posar un exemple, fer un màster en Física Aplicada a una universitat pública de Catalunya costa ara més de sis vegades més que fer-ne un de semblant a la Universitat Tècnica de Munic. A més, mentre que compaginar feina i estudis a Catalunya requereix, en la majoria de casos, allargar els estudis, a Alemanya és relativament senzill tenir una ocupació remunerada dins o fora de la universitat.

2. Si tinguessis l’oportunitat de tornar a Catalunya amb les mateixes condicions en què ara vius a l’estranger, ho faries?

Considero que tota estada a l’estranger és positiva per al creixement personal, però no hauria de ser mai forçada per les condicions adverses del país d’origen. Dit això, si a Catalunya pogués aconseguir les mateixes condicions en què ara visc no tornaria immediatament, però seria una tranquil·litat saber que, en cas que volgués donar per finalitzada la meva estada internacional, no tindria problemes per integrar-me de nou al mercat laboral català mantenint la mateixa qualitat laboral.

Artículos relacionados
DemocràciaEntrevistas

Laura Quiñones: "a política no és una finalitat sinó un mitjà per aconseguir una ciutat i una societat millors"

AntiracismeDemocràciaEntrevistas

Tarek Cherina: "calen mesures per acabar amb l’atur, la precarietat, l’accés a l’habitatge, però també amb el racisme"

DemocràciaEntrevistas

L'emergència climàtica, l'habitatge, la salut mental i combatre els discursos d'odi: les prioritats de Julià Tudó

DemocràciaEntrevistas

Anna Mayench: "la política te la fan o te la fas. Jo opto per la segona opció."

¿Aún no estás suscrita?

Déjanos tu correo y te mantendremos al día de nuestro contenido