Suscríbete a nuestro boletín y recibe todas las novedades

DestacadosEditorialJovent

El jovent, motor per a la transformació social

Ilustracions_116La crisi que va començar l’any 2008, i que des d’alguns entorns sense escrúpols s’afanyen a donar per superada, va ser l’excusa perfecta perquè des del poder polític, seguint el que dictaven els poders econòmics, s’apliquessin mesures neoliberals basades en la precarietat normalitzada. Precarietat i austeritat no han fet res més que agreujar la crisi a base d’empobrir cada cop més la ciutadania corrent.

Els i les joves, ja de per sí un col·lectiu precaritzat, conillet d’índies anys abans d’allò que la crisi ha generalitzat, ens trobem hores d’ara en una situació de manca d’oportunitats i de perspectives vitals frustrades. Per una banda, pel patiment econòmic i social que provoquen les taxes d’atur desorbitades, la falta d’oportunitats laborals, el treball precari, la privatització de l’educació pública i l’exili juvenil forçós, a la qual cosa cal afegir altres desigualtats socials que, lluny d’haver-se superat, segueixen agreujant-se (masclisme, lgtbifòbia, xenofòbia…). D’altra banda, per un sistema caduc i immobilista que no ens representa, que no dóna respostes i que crida, de forma inevitable, cap a una nova transició que està de camí.

Així doncs, cal que les persones joves fem un pas endavant i lluitem per aconseguir un canvi global. Una transformació des de les esquerres que no ha de venir donada per una simple oposició a tot allò en què no creiem, sinó que passa per una alternativa clara, contundent, feminista, ecologista, radicalment democràtica i en defensa de les classes populars. La necessitat de transformar passa, inevitablement, per la necessitat de participar.

El futur és de moment incert, però l’esperança i la il·lusió per poder aconseguir una societat políticament i socialment més justa i democràtica ens ha d’empènyer a treballar junts i juntes de forma valenta i decidida. I ho hem de fer unint esforços, perquè, com ha quedat demostrat els últims temps, la unitat és un factor clau per poder fer realitat l’alternativa.

Artículos relacionados
DestacadosUncategorized

Entrevista a Lamine Sarr: "Los pobres no pueden ocupar el espacio público"

DestacadosEconomíaTema Central

Carrera científica en España, carrera de obstáculos

DestacadosJustícia social

Davant les violències sexuals contra la infància, ni silenci ni inacció

DestacadosPolítica internacional

Ninguna persona es ilegal

5 Comments

Comments are closed.
¿Aún no estás suscrita?

Déjanos tu correo y te mantendremos al día de nuestro contenido