Suscríbete a nuestro boletín y recibe todas las novedades

EconomíaResistencias

Eticom – Som connexió

La Cooperativa Eticom-Som connexió pretén donar una alternativa ètica als serveis de telefonia i internet. El primer trimestre del 2015 va començar a operar tot oferint serveis de telefonia mòbil gràcies als seus 500 socis. La seva intenció és caminar cap a la sobirania de les infraestructures de telecomunicacions i promoure un model econòmic just social i ecològicament. És a dir, s’emmarca dins l’esfera de l’economia social que busca la manera de poder equilibrar d’una forma justa la relació entre les persones, el consum i el medi ambient.

Eticom no veu el consum telefònic com quelcom destriable dels principis que sostenen el seu projecte.

Eticom no veu el consum telefònic com quelcom destriable dels principis que sostenen el seu projecte. Per això treballen en xarxa amb projectes de tot el món, buscant la manera que reduir l’impacta negatiu de les telecomunicacions – un dels sectors que més ha crescut els últims anys, i un dels que més externalitats ha generat- tant ecològica com socialment. De fet, en l’àmbit social cal destacar que l’impacte de les TIC va molt més enllà de la relació establerta entre consumidors/es-empresa, ja que des d’aquest camp s’ha produït una revolució pel que fa a les relacions interpersonals, els hàbits comunicatius i el processament i tractament dels fluxos d’informació.

En aquest sentit, podem afirmar que Eticom s’ha convertit en la primera cooperativa a escala estatal que mira d’obrir escletxa en el sector de les telecomunicacions. La seva inspiració prové d’altres projectes que han mirat de fer el mateix des del sector energètic, de la banca o comercial; Som Energia, Fiare i Coop57. Projectes que comparteixen l’ambició de fer-se un lloc en camps controlat per grans operadores que acaben imposant models de consum cars i insostenibles.

Eticom s’ha convertit en la primera cooperativa a nivell estatal que mira d’obrir escletxa en el sector de les telecomunicacions.

A dia d’avui els socis d’Eticom poden contractar línies de telefonia mòbil que són gestionades amb transparència per una entitat que, en tant que cooperativa, col·lectivitza els beneficis de la seva activitat. No obstant això, la regulació actual fa que la concessió de les infraestructures segueixi estant només en mans de les quatre grans operadores, reduint la capacitat alternativa del projecte, i establint els seus serveis, a ulls legals, al que és un operador mòbil virtual. Per aquest motiu , des d’Eticom-Som connexió, es proposa continuar pressionant al sector a base de sol·licituds dels seus serveis.

Per altra banda, Eticom encara es troba en fase d’aconseguir oferir, definitivament, serveis de telèfon fix i internet. Aquest procés es troba en una fase d’estancament a causa de les dificultats que suposa obrir-se camí en un camp on les grans operadores controlen totes les infraestructures existents i compten amb clars interessos i alts beneficis com per voler mantenir així l’estat de les coses.

Des d’Eticom-Som connexió, es proposa continuar pressionant al sector a base de sol·licituds dels seus serveis.

Per això des d’Eticom-Som connexió, es proposa continuar pressionant al sector a base de sol·licituds dels seus serveis, doncs fins ara no han aconseguit una oferta que els permeti operar a preu de mercat o que els permeti tenir les línies al seu nom, entre altres condicions que per la cooperativa són essencials per poder crear un sistema vertaderament alternatiu.
Objectius principals

  • Oferir accés de qualitat a serveis de telefonia i internet
  • Incidir en un canvi de mentalitat col·lectiva entorn de la capacitat transformadora que pot tenir el consum cooperatiu en un marc d’economia social i solidària.
  • Reduir impactes ambientals i socials que genera el sector de les telecomunicacions

Més informació: https://eticom.coop

Twitter: @SomConnexió

Artículos relacionados
Economía

Lluitant contra la desigualtat: el paper clau de l'impost de successions

EconomíaFeminismesUnió Europea

Per què les feministes han de parlar de diners per aconseguir igualtat

EconomíaUnió Europea

La influència dels Fons Next Generation en l’escenari fiscal i polític europeu

EconomíaUnió Europea

Next Generation EU: Una UE verda, solidària i europeista és possible

¿Aún no estás suscrita?

Déjanos tu correo y te mantendremos al día de nuestro contenido