Suscríbete a nuestro boletín y recibe todas las novedades

Jovent

Construïm en comú també pels i les joves

Aquest cap de setmana les persones que participem als espais de Catalunya en Comú estem cridades a votar per escollir les persones membres dels òrgans interns de la formació política. Es tracta d’un moment capdal en el qual podrem decidir l’executiva juntament amb la coordinació del partit i dels membres representants del Consell Nacional; òrgans que tindran la responsabilitat de bastir una nova alternativa d’esquerres i progressista a Catalunya arreu del territori.

Aquestes votacions tenen una gran importància pel futur de la organització, ja que també s’haurà de fer balanç de la feina feta i poder fer autocrítica amb allò que no s’ha fet bé i que ens frena per convertir-nos en la força aglutinadora que volem ser. Cal afrontar el debat de com crear un projecte polític que ens permeti seguir sumant i créixer com a partit, arribant a tota aquella gent que fins ara no s’ha sumat a Catalunya en Comú, com la gent més jove.

Des de Joves d’Esquerra Verda hem apostat per aquesta suma de forces confluents i hem participat activament des de fa més de dos anys de les reunions, manifestacions i dels òrgans transitoris de Catalunya en Comú des dels seus inicis. Entenem la nostra militància en Catalunya en Comú com l’aportació de la visió jove en tot allò que ens afecta com a col·lectiu plural i heterogeni però amb un objectiu comú: treballar per garantir la construcció d’un projecte de vida digne a les joves i a totes les persones.

Tenim el ferm convenciment que, sense la joventut, Catalunya en Comú no pot contribuir a un canvi en la societat. Per això vam reclamar la creació de l’espai jove dins la construcció organitzativa. Un espai necessari per totes aquelles persones joves que busquen un espai per compartir, aprender i sumar en comú. Per això els estatuts, aprovats a l’assemblea del mes d’abril, recullen la creació d’un espai jove que sigui el referent juvenil de Catalunya en Comú. Un pas més en la construcció d’aquest nou subjecte juvenil que sumi forces joves.

Volem que Catalunya en Comú sigui un referent polític per la gent jove. Per això cal que la joventut sigui un dels pilars en la seva organització i del seu discurs polític. Volem que la nostra veu sigui escoltada i, sobretot, que el projecte polític tingui en compte les nostres necessitats i aspiracions, ajudant-nos a reclamar els nostres drets. Per tot això nosaltres, la Munsa Mompió i l’Esther García, hem decidit formar part de la candidatura de Construïm en comú per l’Executiva i el Consell Nacional respectivament. Una candidatura encapçalada per l’Ada Colau i en Xavier Domènech de la qual formem part amb moltes ganes de treballar per poder fer tot això possible.

Artículos relacionados
Jovent

De l'amor a l'odi en 140 caràcters

JoventPolítica

Reptes pendents pel 2018: posar la joventut al centre de la política

Drets socialsEconomíaJovent

Trencar amb la precarietat

Edició impresaJovent

Jovent 119

¿Aún no estás suscrita?

Déjanos tu correo y te mantendremos al día de nuestro contenido