Subscriu-te al nostre butlletí i rep totes les novetats

Municipals 2015Política

Entrevista: Alba Molina

alba_icv_jovesAlba Molina (@AlbaMoSe), 22 anys.

Politòloga i estudiant del Màster en Comunicació Social de la UPF; compagino el treball d’assessora del Grup Municipal d’ICV-EUiA a Badalona amb la realització de la meva tesina sobre estratègies comunicatives dels lobbies entorn al TTIP.

Anteriorment, he col·laborat com a estudiant en pràctiques amb la FECEC, la Diputació de Barcelona i el CEI Gilberto Bosques del Senat de la República Mexicana.

 

1.     Et presentes a la llista d’ICV a les eleccions municipals del 24 de maig. Per què?

Em presento a la llista d’ICV a les eleccions municipals del 24 de maig sota la convicció que vivim un moment crucial que planteja un punt d’inflexió dins d’un període en què, amb l’excusa de la crisi, els postulats neoliberals han dominat la política, tot instrumentalitzant-la per a servir els interessos d’una minoria privilegiada. L’incipient incidència a escala europea, nacional i local de projectes amb vocació transformadora que tenen com a objectiu principal recuperar els espais i drets que la ciutadania hem anat perdent (i que, a més a més, estan demostrant poder ser hegemònics) estan capgirant la correlació de forces a diferents nivells institucionals, i no tinc cap dubte que el 24 de maig aquesta tendència envairà també les institucions locals catalanes. Primera trinxera, en tant que nivell administratiu més proper al ciutadà, des de la qual es pot, i personalment vull fer-ho, treballar per a ressituar les persones i les seves necessitats en el centre de l’activitat política.

2. Quan temps fa que participes a Joves d’Esquerra Verda? Per què hi vas començar a militar?

Tot i que m’hi vaig acostar abans, no ha estat fins fa poc menys d’un any que hi participo activament. Em vaig apropar a JEV per primer cop quan estava a tercer de Polítiques, bàsicament per curiositat intel·lectual. Tenia ganes de veure com funcionava una organització política més enllà del vessant teòric. M’hi he quedat perquè m’he cregut el projecte i comparteixo els valors i objectius de l’organització.

3. Quines altres formacions integren la candidatura? Quin és l’objectiu?

La candidatura en què s’integra ICV a Badalona està formada també per EUiA i la plataforma És Possible, un sector crític de militants de Podemos a Badalona, així com també per persones independents a títol individual. L’objectiu d’aquesta candidatura ha estat sumar esforços i sensibilitats de la ciutat per a construir un front ampli d’esquerres capaç de rivalitzar amb el PP de Xavier García Albiol; sense obligar cap formació a renunciar a la seva identitat i història, que entenem com a aval de la feina feta.

4. Xavier García Albiol (PP) ha governat els darrers 4 anys la ciutat de Badalona. Quina valoració en fas?

La meva valoració és una esmena a la totalitat del mandat. Trobo que es podrien dir moltes coses sobre els 4 anys de govern del PP encapçalat per Xavier García Albiol, i cap de bona. Malgrat això, possiblement el més greu d’aquest mandat hagi estat l’absoluta manca d’ètica i respecte vers la ciutadania que han protagonitzat tant Albiol com el seu equip.

En només quatre anys, cinc dels seus regidors han estat imputats per corrupció mentre es reduïa la despesa social. S’ha instrumentalitzat TV Badalona, posant al capdavant un gerent polític que desatén l’interès públic. S’han desincentivat la participació i l’associacionisme. I tot plegat s’ha fet mentre es mantenia, com una cortina de fum i amb més intensitat quan convenia, el discurs racista que els va fer guanyar les eleccions i que ha agreujat la fractura social i els problemes de convivència de la ciutat.

5. És possible un canvi al Govern de la ciutat?

Evidentment. I diria més: ara mateix no és només possible, sinó necessari, i passa perquè la candidatura d’ICV-EUiA-És Possible obtingui uns bons resultats. Som garantia de canvi principalment perquè tenim un projecte de ciutat sòlid i complet, a través del qual apostem per reactivar l’economia local mitjançant la reindustrialització, la remunicipalització de serveis i el comerç de proximitat; per donar resposta a l’emergència social; per protegir i millorar els serveis públics i dinamitzar la participació ciutadana, donar suport a les entitats i recuperar els consells sectorials, locals i de districte.

6. Quines seran les qüestions que prioritzaràs si ets escollida regidora?

Si sóc escollida regidora posaré tot el meu esforç en què s’aprovi un Pla de Joventut que compti amb la participació i l’acceptació del Consell Local de la Joventut de Badalona. Més enllà d’això, que clama al cel que no s’hagi fet ja, em resulta difícil parlar sobre priorització de qüestions. Entenc que, en bona mesura i sense obviar el programa, serà el dia a dia qui prioritzarà per a mi en funció de les necessitats de governança que tingui la ciutat. El que sí intentaré serà exercir el meu càrrec en tots els àmbits que s’escaigui des d’una perspectiva transversal i de proximitat.

Articles relacionats
PolíticaUrbanisme i Mobilitat

Folleu al metro, o amb Twitter ja feu?

DemocràciaPolítica

Entrevista a Joan Saura: 20 anys després del Tripartit

PolíticaTransició ecològica

Entrevista a Salvador Milà: 20 anys del Tripartit i de la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge

DemocràciaPolítica

Amnistia: en aquella fina línia entre la il·lusió i la preocupació

15 Comments

Comments are closed.
Encara no estàs subscrita?

Deixa'ns el teu correu i et mantindrem al dia del nostre contingut