Subscriu-te al nostre butlletí i rep totes les novetats

Cultura i Memòria HistòricaPau

The Silent Revolution

Captura de pantalla 2013-10-14 a les 11.01.19El documental The Silent Revolution (La Revolta Silenciosa), dirigit pels periodistes David Meseguer i Oriol Gracià, explica la revolució que estan protagonitzant els prop de 3 milions de kurds que viuen a Síria. Amb l’esclat de la guerra civil —en el marc de l’anomenada Primavera Àrab—, els kurds de Síria han aprofitat el context per lluitar pel seu reconeixement polític i cultural i, així, acabar amb la repressió que viuen des de fa gairebé 50 anys a mans de Damasc.

Avui, l’actualitat sobre aquest procés històric que viuen els kurds pateix una gran marginació informativa, ja que els enfrontaments armats entre el règim de Baixar al-Assad i els diferents grups opositors monopolitzen la cobertura periodística. És per això que els autors creuen necessari donar a conèixer l’altra Síria, aquella que ha apostat per una tercera via per a la resolució de conflicte.

El film documental de 60 minuts va ser enregistrat a Síria el març de 2013 i focalitza en 6 àmbits de la revolta kurda: la política, l’educació en llengua kurda, la implicació de les dones en el conflicte, la milícia kurda, els mitjans de comunicació i la cultura. The Silent Revolution està en fase de postproducció i té oberta una campanya de micromecenatge a Verkami per recaptar fons per fer-lo possible.

Segueix el dia a dia del projecte a @TheSilentRevolt

Articles relacionats
Cultura i Memòria HistòricaGeneral

En defensa de la llengua catalana i per la promoció del seu ús social

Cultura i Memòria Històrica

De la devoció a la deshumanització

Cultura i Memòria Històrica

Desitjos incòmodes amb “Un amor”

Cultura i Memòria Històrica

Com l’aire que respirem

Encara no estàs subscrita?

Deixa'ns el teu correu i et mantindrem al dia del nostre contingut